Persberichten

Zwemmende inbreker aangehouden na inzet politie heli

Doordat een alerte Almeerder geen moment aarzelde en 1-1-2 belde, omdat hij een verdacht persoon in alle vroegte in een woning hoorde rommelen, wisten agenten een woninginbreker op heterdaad aan te houden.

Vrijdagochtend rond half zes sloeg een bewoner van de Overgouw alarm en belde direct de politiemeldkamer toen hij een verdacht persoon zag in de tuin van de buren.

De oplettende buurtbewoner hoorde gestommel in een woning en zag daar vervolgens het licht aangaan. Politie-eenheden ter plaatse kamden direct de omgeving uit. Ze troffen een verdachte aan in een woning die bij het zien van de politie direct in het water sprong van een nabijgelegen sloot en snel wegzwom.

Na herhaaldelijk aanroepen door agenten waarbij de wegvluchtende verdachte meerdere malen is gesommeerd zijn vluchtpoging te staken, zijn er door agenten waarschuwingsschoten in de lucht gelost. De verdachte sloeg hier echter geen acht op en zwom stug door. Een inmiddels opgeroepen politieheli werd ingezet en verleende steun vanuit de lucht.

Op de grond waren politiebikers ter plaatse. Zij verspreidden zich over de buurt.

Uiteindelijk werd de verdachte aangetroffen in een tuin alwaar ar hij verzet pleegde bij zijn aanhouding. Het gaat om een 41-jarige man uit Almere. De verdachte is inverzekering gesteld. Het Woninginbrakenteam van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *