Persberichten

Twee verdachten aangehouden na straatroof in Centrum Stad

In de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.30 uur zijn een 35- en een 40-jarige Almeerder aangehouden na het plegen van een straatroof op de Stationsstraat. Even daarvoor kwam de melding binnen dat er iemand op gewelddadige wijze was beroofd van zijn mobiele telefoon. De 21-jarige aangever verklaarde dat één van de mannen hem sloeg, waarna ze zijn telefoon afpakten en er vandoor gingen. Een duidelijk signalement werd gegeven en als snel werden de verdachten gespot op een brug, wegrennend in de richting van de Odeonstraat. Daar werden ze door een andere politie-eenheid aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de verdachten de gestolen mobiele telefoon tijdens hun aanhouding niet bij zich hadden werd hun vluchtroute nagelopen. In de omgeving van de Odeonstraat werd het toestel aangetroffen. Beide verdachten zitten nog vast. De gestolen mobiele telefoon is in beslag genomen voor nader onderzoek, maar zal op een later tijdstip worden geretourneerd aan de aangever. Het straatroventeam van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *