Nieuws

Twee personen aangehouden na wilde achtervolging

Donderdagavond zijn een 17- en een 19-jarige Almeerder aangehouden. De twee reden in een gestolen voertuig en konden na een achtervolging met de politie ingerekend worden. De achtervolging eindige in de Poulencstraat waarbij de gestolen auto en het politievoertuig met elkaar in aanrijding kwamen. De wegvluchtende verdachten konden in de omgeving van de Poulencstraat worden opgepakt. De mannen zitten nog vast.

Rond 18.30 uur zagen politieagenten een voertuig rijden waarbij ze zagen dat de inzittenden geen autogordel droegen. Het voertuig kreeg een stopteken, waarna het er met hoge snelheid vandoor ging. Op dat moment kregen de politieagenten te horen dat ze achter een auto reden die in februari dit jaar op de Cinemadreef was gestolen. Hierop zetten de politieagenten de achtervolging in. In de Poulencstraat botste de twee voertuigen en belandde de politieauto tegen een boom. De twee inzittenden van de gestolen auto stapten uit en namen de spat. Zo ook de politieagenten die na een korte achtervolging te voet de mannen in de kraag wisten te vatten. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en de beschadigde auto’s werden afgesleept. Recherche Almere Stad Oost heeft de zaak in behandeling en zal ook onderzoeken of de twee betrokken zijn geweest bij de diefstal van de auto.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *