Nieuws

Brand bij HG International geblust door sprinkler

Vrijdagochtend is er een kleine brand uitgebroken bij HG International aan de Damsluisweg in Almere Buiten. Het pand werd direct door de bedrijfshulpverleners ontruimd. Omdat het mogelijk om een gevaarlijke stof ging heeft de brandweer opgeschaald naar Middelbrand, grip 1 om zo een gecoördineerde inzet op te zetten. De brand is door het automatische blusinstallatie geblust. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd. Hierbij zijn brandweermannen met beschermde kleding het pand binnen gegaan. Na het brandje is een hoeveelheid vloeistof gelekt. Deze stof, genaamd lederbalsem, bleek ongevaarlijk.

De politie heeft uit voorzorg de omgeving ruim afgezet. Hierdoor werd het verkeer wat over de Grote Vaartweg moest tijdelijk omgeleid. Bij de brand en de vloeistof lekkage is niemand gewond geraakt.

Foto’s: Remon Peters en Bob Friedl√§nder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *