Persberichten

Winkeldieven in Almere Buiten gebruiken kinderwagen

Een 31-jarige man uit Amsterdam en een 28-jarige vrouw uit Beverwijk zijn maandagavond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In de kinderwagen die de vrouw bij zich had werden diverse gestolen spullen aangetroffen. De baby, die niet in de kinderwagen lag, werd door de vrouw gedragen. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. Alle gestolen goederen zijn inbeslag genomen.

Rond 17.00 uur belde beveiligingspersoneel van een winkel in Almere Buiten naar de politie omdat ze een verlaten kinderwagen in de winkel hadden aangetroffen. In de kinderwagen lagen diverse vermoedelijk van diefstal afkomstige spullen. Op basis van een goed en gedetailleerd signalement werden een vrouw en een man die met de kinderwagen waren gekomen, enkele winkels verderop door agenten getraceerd. De man probeerde een kniptang te verstoppen maar werd hierbij door een van de agenten betrapt. Onderzoek wees uit dat de man en de vrouw meerdere winkels in Almere Buiten hadden bestolen en de kinderwagen gebruikten als ‘voorraadkar’. Het duo is in verzekering gesteld. Het kindje is door familie op het politiebureau opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *