Persberichten

Vijfde verdachte aangehouden in zaak overvallen hoogbejaarden

Het rechercheteam ART-19 heeft dinsdagochtend een vijfde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overvallen op hoogbejaarden in Almere. De verdachte, een 17-jarige jongen uit de Kruidenwijk in Almere, wordt vandaag in verzekering gesteld. Alle eerder aangehouden verdachten, 16, 18, 19 en 21 jaar, zitten nog vast.

Dinsdagochtend werd in alle vroegte de woning binnengetreden van de in de Almeerse Kruidenwijk wonende 17-jarige verdachte. Direct na zijn arrestatie in de ouderlijke woning volgde een grondige doorzoeking. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de laffe overvallen op hoogbejaarde buurtgenoten. De onderzoeksleider geeft aan dat het rechercheonderzoek in een afrondende fase zit, maar sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Direct na de overvallen op de seniore bewoners startte politie Flevoland een Assistentie Rechercheteam (ART-19). Dit team, bestaande uit tactische en technische specialisten en ondersteund met Forensische Onderzoekers, beet zich direct vast in de laffe overvallenreeks. Op 27 februari werd de eerste verdachte aangehouden. Inmiddels zijn er voor de drie woningovervallen aan de Fakkelgrashof, Bernagiestraat en de Witte Klaverstraat, vijf verdachten aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *