Persberichten

Twitterende wijkagent rolt wietplantage op

De wijkagent van Almere Filmwijk heeft met behulp van bewoners en ontvangen Tweets een wietplantage opgerold. Bij de inval van dinsdagmiddag is een 23-jarige man uit Almere aangehouden. In de woning bevond zich een in werking zijnde wietplantage met ruim 150 plantjes. De recherche van Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Oplettende buurtbewoners ontdekten enige weken geleden dat er wel erg weinig sneeuw bleef liggen op een toch al wat verdachte woning in hun buurt. De wijkagent ontving via Twitter enkele Direct Mails met daarin details van de woning, de bewoner en verdachte omstandigheden. Alle informatie werd doorgezet naar de recherche die het onderzoek ondersteunde. Nadat er voldoende ernstige bezwaren bleken te bestaan werd in overleg met een officier van justitie, dinsdagmiddag de woning betreden. De thuiskwekerij bleek volop in bedrijf en alle vermoedens van de buurtbewoners gegrond. De hennepplantjes en alle apparatuur zijn door een specialistisch bedrijf ontmanteld en geruimd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en zal een berekening worden gemaakt met betrekking tot crimineel verkregen vermogen.

Politie Flevoland waarschuwt om criminele- of gevoelige informatie NIET via Twitter publiekelijk te versturen. De wijkagent had met de bewoners een speciale afspraak gemaakt.

Criminele informatie kan bijvoorbeeld worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem via:

 0 8 0 0 – 7 0 0 0

 

Bekijk ook onze speciale twitter pagina, hier vind uw alle twitterende agenten van Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *