Persberichten

Gezamenlijke ANPR-controle Verkeershandhavingsteam politie en Belastingdienst

Het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland hield donderdagmiddag/avond 15 maart van 14:30 tot 22:00 uur op de A6 ter hoogte van de afslag Almere-Haven een controle met behulp van ANPR (automatische nummerplaatherkenning). Deze controle hield de politie samen met de Belastingdienst. Alle voertuigen die de ANPR-camera passeerden en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkwamen werden door motorrijders van politie van de weg gehaald.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparaat passeerden. Dit leverde voor de politie 15 hits op en voor de Belastingdienst 90 hits. In totaal werd door politie € 1000,- aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke geïnd.

Het Verkeershandhavingsteam schreef bekeuringen uit voor onverzekerd rijden en voor het rijden zonder rijbewijs. Er is 56 keer aangesproken op diverse andere overtredingen, bestuurders kregen hiervoor een waarschuwing.

Door de deurwaarders van de Belastingdienst werden 44 auto’s inbeslaggenomen, waarvan 20 direct werden afgevoerd. Een bedrag van € 27.000,- van openstaande vorderingen voor de Belastingdienst werd contant betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *