Persberichten

Agent krijgt vuistslag in gezicht na aanspreken overtreder

Zaterdagnacht rond 00.30 uur sprak een agent een bestuurder aan bij tankstation Autoradam aan de Strubbeweg te Almere. De bestuurder van de auto kwam met zeer hoge snelheid en piepende banden aanrijden

De bestuurder van de auto kwam met zeer hoge snelheid en piepende banden aanrijden. Op het moment dat de chauffeur werd gevraagd zijn rijbewijs te tonen reageerde deze zeer agressief richting de agent. De man verzette zich en op het moment dat hij werd aangehouden sloeg hij met zijn vuist in op de agent die hierdoor een wond opliep in het gezicht. De verdachte kon maar met moeite onder bedwang worden gehouden. De belaagde agent gebruikte hierop zijn peperspray. Zijn medepassagier bemoeide zich eveneens met de aanhoudingssituatie en er ontstond een grimmige sfeer. Doordat de gewelddadige situatie verder escaleerde is de diensthond ingezet. Met behulp van meerdere agenten die ter plaatse kwamen werd de situatie onder controle gebracht. Beide verdachte mannen zijn overgebracht naar het politiebureau alwaar zij zijn ingesloten nadat zij ter controle naar het ziekenhuis waren gebracht. De gewonde agent moest zich vanwege oogletsel onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis. Tegen de verdachten, afkomstig uit Almere (27 en 35 jaar), wordt ondermeer zware mishandeling van een politieambtenaar, verzet en opruiing ten laste gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *