Persberichten

28 bestuurders betrapt bij alcoholcontroles in de regio

Tijdens alcoholcontroles in Lelystad en Almere haalden agenten van het Verkeershandhavingsteam (VHT) van politie Flevoland het afgelopen weekend 28 drunk ’n drivers van de weg. Daarbij zijn twee rijbewijzen ingevorderd. Tegen al deze bestuurders is proces verbaal opgemaakt. Bijna 1400 automobilisten hebben afgelopen weekend tijdens deze controles een blaastest ondergaan, daarbij vielen dus 28 bestuurders door de mand.

Vrijdagavond/nacht 2 maart zijn bij een statische alcoholcontrole in Lelystad, bij de rotonde die de Visarenddreef, Stationsplein en de Middendreef met elkaar verbindt, tien bestuurders betrapt met een glaasje te veel op. Tijdens een dynamische controle hield de politie nog eens zes beschonken bestuurders aan. Van een 30-jarige man uit Lelystad is het rijbewijs ingevorderd. De man had ruim drie keer de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd toen hij achter het stuur stapte.

Zaterdagavond/nacht 3 maart hield het Verkeershandhavingsteam alcoholcontroles op de Buitenring ter hoogte van de Stripheldenbuurt, de Spectrumdreef en de Bosranddreef in Almere. Er zijn in totaal 12 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 50-jarige man uit Gouda moest, naast het proces verbaal dat hij ontving, ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij bijna 3 keer te veel “op” had dan wettelijk is toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *