Nieuws

Woningbrand na doven schoorsteenbrand

Dinsdagavond rond 20:30 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Purcellstraat in de Muziekwijk. De brandweer is uitgerukt met meerdere voertuigen en heeft met behulp van een hoogwerker de schoorsteen kunnen bereiken. De brandweermannen hebben de schoorsteen geveegd wat een vonkenregen tot gevolg had, zoals dit niet ongewoon is tijdens een schoorsteenbrand. Na controle van het geheel, en het opleggen van een stookverbod is de brandweer retour gegaan.

Echter kwam rond  22:15 uur opnieuw een melding binnen bij de meldkamer van een brand op datzelfde adres. Volgens getuigen kwamen de vlammen onder het dak vandaan. De brandweer heeft, opnieuw met de hoogwerker, diverse dakpannen verwijdert en heeft het brandende dak geblust.

Hoe het mogelijk is dat de brand zich heeft uitgebreid is niet bekend, mogelijk is een verdwaalde vonk de oorzaak geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *