Persberichten

Poging tot straatroof, omstander grijpt één verdachte

Dinsdagavond is op de Wijsgeerbaan een 15-jarige straatrover gepakt door een omstander toen hij, met een nog onbekende kornuit, een vrouw van haar smartphone probeerde te beroven. De verdachte werd door een Almeerder betrapt, vastgehouden en aan de politie overgedragen. De tweede verdachte wist te ontkomen. Het roofteam district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 18.00 uur stond een vrouw met een kindje in de omgeving van het Stadhuisplein. Toen ze haar telefoon pakte werd ze belaagd door twee tieners die probeerden haar smartphone te pakken. Een 44-jarige Almeerder twijfelde geen seconde en greep direct in. Hij wist één van de belagers vast te pakken en aan te houden. De andere knaap wist te ontkomen.
Een omstander had 1-1-2 gebeld waardoor binnen enkele minuten agenten de verdachte in de boeien zette. Een zoektocht naar de tweede verdachte leverde helaas geen resultaat op. De verdachte, een 15-jarige jongen uit Almere, is in verzekering gesteld en zit vast. Rechercheurs van het roofteam gaan vandaag beelden bekijken van cameratoezicht en zich richten op de nog ontbrekende verdachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *