Nieuws

Ernstig ongeval op de A6 bij knooppunt Almere

Surveillerende agenten ontdekten vannacht op de aansluiting A-27 met de A-6 richting Lelystad een autowrak met daarin vier gewonden. Drie van de gewonden hebben ernstig letsel. De bestuurder van de auto is aangehouden. Alle inzittenden van de verwrongen auto zijn opgenomen in ziekenhuizen in Amsterdam en Flevoland. Specialisten van de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) hebben de aanrijding in onderzoek.

Rond 02.35uur reden agenten over de A-27 richting de A-6. In de bocht zagen ze een gehavende auto tegen een boom staan. Bij de auto stond een 27-jarige man. In het voertuig zaten nog een man en twee vrouwen. Deze drie inzittenden bleken ernstig gewond.
De agenten verleenden direct eerste hulp en alarmeerden ambulance en brandweer. Brandweerpersoneel en ambulancebroeders haalden de drie gewonden uit het wrak waarna ze direct vervoerd werden naar verschillende ziekenhuizen in Flevoland en Amsterdam.

De 27-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden in het ziekenhuis op verdenking van rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Van hem is een bloedproef afgenomen. De twee vrouwen, een 22 jarige vrouw uit Almere en een 24 jarige vrouw uit Lelystad liepen verschillende botbreuken op. De andere man, waarvan de identiteit nog niet bekend is, is opgenomen in een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam. Mogelijk dat de man een gebroken nek en rug heeft. Specialisten van VOA hebben uitgebreid sporen onderzoek verricht. Hiervoor is de A27 en de oprit A6 tijdelijk afgesloten geweest.

Foto’s: Bob Friedländer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *