Persberichten

Woningovervallen Kruidenwijk: getuigen gezocht!

Het onderzoeksteam ART 19 dat is gestart na drie gewelddadige woningovervallen in de Kruidenwijk zoekt dringend getuigen. Bij de overvallen, die plaatsvonden op het Fakkelgrashof, Bernagiestraat en de Witte Klaverstraat, werden hoogbejaarde bewoners bedreigd in hun woning en in enkele gevallen geld afhandig gemaakt.
De emotionele impact op de slachtoffers is enorm. Daarom is het onderzoekteam dringend op zoek naar getuigen die mogelijk rond de tijdstippen van de overvallen iets verdacht hebben gezien of hebben gehoord.

Bij de overval op de Fakkelgrashof, die in de nacht van zaterdag op zondag 11/ 12 november rond 03.20 uur plaatsvond raakte vermoedelijk één van de daders gewond. Na onderzoek werd er een bloedspoor aangetroffen. De man van het 80-jarige echtpaar raakte daarbij lichtgewond. Op woensdag 7 december rond 19:40 uur werd een 89-jarige bewoner slachtoffer van een overval op de Bernargiestraat. En op donderdagavond 5 januari rond 21.45 uur werd wederom een hoogbejaard echtpaar overvallen in hun woning aan de Witte Klaverstraat. Omdat de overvallen overeenkomsten vertonen sluit het onderzoekteam niet uit dat ze mogelijk gepleegd zijn door dezelfde daders. De daders zijn vermoedelijk jonge mannen en ten tijde van de overvallen waren zij donker gekleed en droegen gezichtsvermomming.

Zes specifiek vragen onderzoeksteam

Het onderzoeksteam zoekt onder andere de volgende getuigen: een groepje die in de nacht van zaterdag op zondag 11/12 november 2011 rond 03:05 uur uit de nachtbus stapten bij de halte Kruidenwijk West. Mogelijk dat één van hen ‘Alfred’ heet. Het team wil ook in contact komen met twee mannen die op donderdagavond 5 januari 2012 om 19.00 uur bij een geparkeerde rode auto stonden in de Witte Klaverstraat. Kijk op http://bit.ly/A7QLMN voor alle vragen van het onderzoeksteam.

Bureau Flevoland

Vanavond wordt in Bureau Flevoland aandacht besteed aan de woningovervallen.
De uitzending van rtv Omroep Flevoland/ Bureau Flevoland is om 17.45 uur en wordt ieder uur herhaald. De uitzending is ook via de website van Omroep Flevoland enige dagen na de uitzending te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *