Persberichten

Straatrovers gepakt na beroving van een koptelefoon

Twee Almeerse jongens, 16 en 17 jaar, zijn dinsdagmiddag aangehouden bij het Geuzenpad op verdenking van betrokkenheid van een straatroof. Het tweetal maakte deel uit van een groep van vier leeftijdsgenoten die op de Leendert Valstarstraat een kostbare koptelefoon van het hoofd van een 15-jarige jongen afgriste en ervandoor gingen. Beide jongens zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Het roofteam van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Een groepje jongelui in de leeftijd van 15-16 jaar stond op de Leendert Valstarstraat toen vier andere jongens op hen afkwamen. De vier probeerden van twee slachtoffers de hippe Dr Dre koptelefoon af te pakken door deze van het hoofd te grissen. Bij één van de slachtoffers mislukte dit omdat de jongen op tijd kon wegduiken. Het andere slachtoffer had minder geluk en de dader(s) renden met de gestolen koptelefoon weg. Er ontstond een achtervolging te voet die eindigde bij het Geuzenpad. Daar werden twee van de vier straatrovers achterhaald en gealarmeerde agenten rekenden het tweetal in. De koptelefoon werd enkele meters van de arrestatie in een tuin aangetroffen en is in beslag genomen. Het roofteam is drukdoende om de nog ontbrekende twee straatrovers in beeld te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *