Persberichten

Politiehond ingezet bij aanhoudig van een verdachte

In de nacht van zaterdag op zondag is een vluchtende 30-jarige Almeerder aangehouden na de inzet van een politiesurveillancehond. De verdachte, die mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben, staakte zijn vlucht en ging plat op zijn buik liggen toen de politiehond achter hem aan kwam. De verdachte is ingesloten als verdachte van handel in verdovende middelen.
De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Een politiehondegeleider werd rond 01.30 uur in het uitgaansgebied van Almere aangesproken door een passant, die een man op een zwarte scooter had gezien die mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Met meerdere politie-eenheden werd de omgeving afgezocht en de bewuste zwarte scooter gezien bij het Spoorbaanpad. De bestuurder negeerde een stopteken en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door het centrum van Almere die eindige in de omgeving van het Jean Gabinplantsoen. Doordat de scooterrijder als een wilde slingerde om inhalen van een politieauto te voorkomen en hij plotseling hard remde, werd hij geraakt door een politiebus. De verdachte ging onderuit en zette het op een lopen. De hondegeleider zette zijn hond in die de verdachte in volle vaart achterna ging. Bij het zien en horen van de politiehond stopte de verdachte onmiddellijk en ging direct plat op zijn buik liggen. De hond bleef bij de verdachte waarna hij in de boeien werd gezet. Er werd geen vuurwapen aangetroffen maar wel een hoeveelheid vermoedelijke harddrugs, bestemd voor straatverkoop. De verdachte is ingesloten en zit vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *