Persberichten

Man aangehouden voor belemmeren arrestatie

Een 28-jarige Almeerder is vannacht aangehouden nadat hij probeerde de arrestatie van een andere man in het horecagebied te belemmeren. De verdachte probeerde hierbij een politieagent te slaan maar deze kon zich op tijd verweren. De verdachte verzette zich hevig en is met behulp van meerdere agenten aangehouden. Hij is ingesloten en zit vast.

Agenten van Horecatoezicht op de Grote Markt assisteerden bij een mishandeling voor de ingang van een dancing. Toen zij een lastige stapper aanhielden begon één van de omstanders zich met de arrestatie te bemoeien.

De Almeerder probeerde de aangehouden verdachte te ontzetten maar werd door een politieman tegengehouden en weggestuurd. Ondanks meerdere waarschuwingen zich te verwijderen bleef de bemoeizuchtige man de agenten belagen waarbij hij één van hen wegduwde en een vuistslag probeerde te geven in het gezicht. De agent kon zich op tijd verweren en ging direct over tot de arrestatie van de agressieve verdachte. Die verzette zich hevig maar kon met hulp van meerdere politiemensen onder controle worden gebracht. Tegen de amokmaker wordt een misdrijf proces-verbaal opgemaakt terzake beletten/belemmeren van politiemensen, bedreiging en wederspannigheid. De recherche van district Zuid heeft de zaak in behandeling. Hij zal zich op en later tijdstip moeten verantwoorden bij een rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *