Persberichten

Gevonden smartphone hoort thuis in Engeland

Personeel van school de Dukdalf gaven begin december 2011 een gevonden BlackBerry af aan het politiebureau Almere Buiten. Onderzoek leverde geen aangifte of een melding van vermissing op. De smartphone werd door enkele rechercheurs aangesloten op een computer en uitgelezen. Alle instellingen stonden op de Engelse taal waardoor het vermoeden bestond dat de telefoon mogelijk aan een buitenlands persoon toebehoorde. Na enig speurwerk werd een mogelijk eigenaar achterhaald in Engeland. Via een e-mail werd de vermoedelijke eigenaar in kennis gesteld. Na enkele dagen nam de Engelsman contact op met de rechercheurs. Hij verklaarde in de maand oktober in Almere te hebben gewerkt en inderdaad zijn BlackBerry te zijn verloren. Hij gaf aan om in de toekomst in zo’n situatie aangifte te gaan doen. De man komt medio januari voor werkzaamheden naar Nederland en haalt dan zijn gevonden smartphone op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *