Nieuws

Evacuatie hotel na brand in snackbar Koopmanstraat

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een brand gewoed in een snackbar aan de Koopmanstraat. De brandweer werd gealarmeerd door het brandalarm wat af ging in het bovengelegen Finn hotel. Direct na aankomst van de brandweer bleek de rook zich al te hebben verspreid in het hotel waarna werd besloten tot evacuatie van het pand. Er is uiteindelijk ook naar grote brand opgeschaald en zo extra mankracht ter plaatse te laten komen. Hierbij heeft het korps uit Almere assistentie gekregen van de collega’s uit Lelystad en Dronten.
Uit voorzorg zijn er ambulances uit de regio naar Almere gekomen, evenals het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam. Een persoon had rook ingeademd en kon ter plekke worden behandeld.
Rond tien voor drie was de brand onder controle. Er waren 23 gasten bij het hotel geregistreerd, 19 daarvan waren ook op hun kamer toen de brand uitbrak. De verblijfplaats van de vier anderen werd later achterhaald. De gasten zijn ondergebracht in het nabij gelegen Anno Hotel en het Bastion Hotel. Burgemeester Annemarie Jorritsma is ook ter plaatse gekomen om zich persoonlijk te laten informeren over de situatie. De oorzaak van de brand gaat door de technische recherche worden onderzocht en is voorlopig niet nog bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *