Persberichten

Compositietekeningen van mogelijke betrokkenen bij dood sportschoolhouder

OPSPORING VERZOCHT//In de nacht van maandag 12 september op dinsdag 13 september 2011 wordt de sportschoolhouder Mondher Bennour uit Almere doodgeschoten. Het gebeurt voor het appartementencomplex aan de Noorderplassenweg in Almere waar hij verbleef. De sportschoolhouder is 43 jaar geworden.

Mondher Bennour was een bekende bodybuilder en in die wereld heeft hij de afgelopen 15 jaar een naam opgebouwd. Na zijn eigen bodybuilderscarrière waarmee hij internationaal aan de top

meedraaide, is hij in Almere sportschool Sport en Fitness begonnen. Verder hield hij zich ook bezig met de handel in allerlei sportproducten en voedingssupplementen en vanaf 2010 was hij eigenaar van het sportmagazine Sport en Fitness waarin hij ook regelmatig zelf verhalen schreef.
Op de avond voor zijn dood zijn twee mannen in het appartementencomplex gezien die er normaal niet komen. Van die donker geklede mannen zijn er compositietekeningen gemaakt omdat ze weleens de moordenaars van Mondher Bennour kunnen zijn of in ieder geval meer weten over zijn dood.

Verdachte 1
Verdachte 1 is een licht getinte man van ongeveer 35 jaar oud, 1.70-1.75 meter lang en met zwart haar. Hij droeg donkere kleding en hij sprak goed Nederlands.

Verdachte 2
Dit is ook een licht getinte man van ongeveer 35 jaar oud, 1.70-1.75 meter lang en hij heeft ook zwart haar.

Appartement
Na middernacht, zo rond 00.30 uur, vertrok Mondher bij zijn sportschool. Vanaf daar is het maar een paar minuten rijden naar zijn appartement aan de Noorderplassenweg. Omdat Mondher nooit meer in zijn woning is geweest, gaat de politie er vanuit dat hij kort na aankomst bij zijn appartementencomplex moet zijn doodgeschoten.

Getuigenoproep 1:
De mannen zijn laat in de avond gezien in het appartementencomplex. De politie wil graag met mensen spreken die hen eerder die avond in de buurt van de Noorderplassenweg hebben gezien of die hen daar hebben zien vertrekken.

Getuigenoproep 2:
Aan het eind van de Noorderplassenweg ligt de Boathouse, een restaurant dat op maandagavond 12 september tot ongeveer 23.30 uur geopend was. Met het personeel is inmiddels gesproken, maar voor het onderzoek is het ook belangrijk om met de gasten in contact te komen die menen die avond iets gezien te hebben dat met het misdrijf te maken kan hebben.

Scenario’s
Op internet circuleren allerlei verhalen over Mondher, onder meer over zijn zakelijke conflicten De politie onderzoekt alle scenario’s dus ook die waarover op internet wordt gesproken en met name over zijn mogelijke geschillen met mensen in de bodybuilderswereld. Daarom is het nog steeds belangrijk om meer informatie te krijgen over het leven van Mondher Bennour van mensen met wie de politie nog niet eerder heeft gesproken.
Vragen politie
Wie is er op dinsdag 13 september 2011 getuige geweest van de moord op de 43-jarige sportschoolhouder Mondher Bennour voor zijn appartementencomplex aan de Noorderplassenweg in Almere?
– Wie (her)kent aan de hand van de compositietekeningen en/of de signalementen de twee verdachten?
– Wie (her)kent zich in één van de getuigenoproepen?
– Wie kan er meer vertellen over het leven van Mondher Bennour?
– Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

Reacties
Politie Flevoland: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-345 8 999.

Archief september 2011:Stoffelijk overschot aangetroffen Noorderplassen

Compositietekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *