Persberichten

Vuurwerk en nepwapens gevonden bij aanhouding

De recherche van basiseenheid Almere Stad West heeft woensdagavond een 16-jarige Almeerder aangehouden in een woning in Stedenwijk, die verdacht wordt van een bedreiging van een stadsgenoot. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen vond een doorzoeking plaats waarbij ruim twee kilo verboden vuurwerk werd aangetroffen. De vuurwapens bleken in een andere woning in Stedenwijk te liggen. Bij de doorzoeking op deze locatie werden twee niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens aangetroffen evenals een zak met illegaal vuurwerk. Een 13-jarige Almeerder is in deze verdachte en wordt vandaag gehoord. De recherche van Almere Stad West heeft de zaak in onderzoek.

 

Rond 19.45 uur werd de woning van de 16-jarige verdachte van een bedreiging betreden.

Bij de zoeking die direct volgde werd een hoeveelheid van ruim twee kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het onderzoeksteam kwam er al snel achter dat de vuurwapens bij een kennis van de verdachte lagen. Na overleg met de officier van justitie werd de woning van de 13-jarige even voor middernacht betreden. In de woning werden twee verboden nepvuurwapens en ruim 200 illegale knallers aangetroffen en in beslag genomen. Vandaag wordt de 13-jarige door het rechercheteam gehoord.

Het vuurwerk is vernietigd. In het onderzoek wordt meegenomen dat de ouders van de 13-jarige knaap op de hoogte waren dat hij in het bezit was van nepvuurwapens en het illegale vuurwerk. Het strafdossier wordt na afronding ingezonden naar justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *