Persberichten

Scholieren bekeurd voor ontbrekende fietsverlichting

Woensdagochtend zijn 14 scholieren op het Spoorbaanpad op de bon gegaan omdat ze in het duister en met stromende regen, geen- of ondeugdelijke fietsverlichting hadden. Behalve de bekeuring, die in sommige gevallen 46, – euro kostte, werden alle ouders in kennis gesteld dat hun kind was bekeurd.

Tussen 07.30 uur en 08.40 uur controleerden agenten op het fietspad van het Spoorbaanpad nabij het Oostvaarderscollege. De agenten zagen een exotische samenstelling van fietsverlichting voorbij komen en traden repressief op. Ondanks de stromende regen, het slechte zicht en de duisternis, vonden sommige scholieren het onzin om fietsverlichting aan te hebben. 14 fietsers kregen een bekeuring. Na de controle werden alle betrokken ouders in kennis gesteld evenals de schoolleiding. Veel ouders reageerden positief en gaven aan direct met hun kind actie te gaan ondernemen.

Behalve het voeren van fietsverlichting bij duisternis is het ook verplicht om fietsverlichting aan te hebben bij slechte weersomstandigheden zoals zware regenval, mist of andere atmosferische omstandigheden. Laat je zien…Val op! Het gaat tenslotte om je eigen veiligheid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *