Persberichten

Getuigenoproep: Bouwvakker gewond na vuurwerkbom

De recherche van Almere Stad Oost vraagt uw aandacht voor het volgende:

Vrijdag 25 november is tussen tien uur en half elf een 44-jarige bouwvakker uit Urk gewond geraakt nadat door een nog onbekende dader een vermoedelijke vuurwerkbom is afgestoken. De knal was zo hard dat de bouwvakker ondanks zijn gehoorbescherming blijvend oorletsel heeft opgelopen. De recherche van Almere Stad Oost is op zoek naar getuigen en is een onderzoek gestart. De zaak wordt aangemerkt als een zware mishandeling en een poging tot doodslag.

Vrijdagochtend waren diverse werklui bezig met de verbouwing aan een bedrijfspand in het centrum van Almere. Nabij de hoek Grote Markt/Stadhuisstraat werkten bouwvakkers met gehoor- en oog bescherming bij sloopwerkzaamheden. Plotseling ontplofte er een nog onbekend projectiel. Vermoedelijk een zelfgemaakte vuurwerkbom of een stuk illegaal vuurwerk. De explosie vond plaats op minder dan drie meter naast het slachtoffer. Ondanks dat de man gehoorbescherming droeg liep hij letsel op aan de binnenzijde van beide oren.

In het ziekenhuis werd later blijvende gehoorbeschadiging geconstateerd. Het onderzoeks-team van recherche Almere Stad Oost is op zoek naar getuigen. Wie heeft iets gezien van deze vuurwerkbom of weet wie er bij betrokken zijn? Getuigen kunnen zich melden bij het onderzoeksteam recherche Almere Stad Oost via :

0 9 0 0 – 8 8 4 4

Weet jij meer maar wil je anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via:

0 8 0 0 – 7 0 0 0

Een gedachte over “Getuigenoproep: Bouwvakker gewond na vuurwerkbom

  • Bizar, ik hoop echt dat die mafkees gepakt word.

    Gr.,
    Ron

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *