Persberichten

Diverse boetes na verkeerscontroles

Donderdagmiddag en avond zijn in Almere-Stad West diverse kleine verkeerscontroles uitgevoerd. Zo werd in het winkelcentrum Muziekwijk in de blauwe zone gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf. Dit resulteerde in 27 bekeuringen voor het niet aanwezig hebben van de parkeerschijf of het verstrijken van de tijd. Tijdens een controle bij de drie scholen in de Literatuurwijk werden twee boetes uitgeschreven voor excessief parkeergedrag. Bij een controle op de busbaan in Almere Poort werd een automobilist die over de busbaan reed betrapt en bekeurd. Na zonsondergang werd een verlichtings- en bromfietscontrole gehouden op het Chopinpad, ter hoogte van station Muziekwijk. Daar kregen in totaal 12 personen een boete voor het rijden zonder licht. Verder waren twee bromfietsbestuurders niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs en reden twee anderen met hun bromfiets over het fietspad.
Later op de avond werd de controle voortgezet op het Spoorbaanpad, ter hoogte van de Vondelstraat. Daar kregen zes bromfietsers een bekeuring voor het rijden over het fietspad. Eén bromfietser reed zonder helm. Op de Hoge Ring en A6 werd een ANPR (automatische nummerplaat herkenning) controle gehouden. Twee bestuurders die nog boetes hadden openstaan werden hierdoor opgespoord. Beiden betaalden hun boetes, respectievelijk 235 en 265 euro, aan het politiebureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *