Persberichten

Verdachte jongen blijkt straatrover

Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden nadat hij bij een routinecontrole wegrende en na een achtervolging te voet werd aangehouden. De knaap bleek in het bezit van een smartphone die bij een straatroof in Almere was buitgemaakt. De jongen is ingesloten en zit vast. Het is geen onbekende van de politie. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Surveillerende agenten zagen hoe de jongen in een steeg bij het Sweelinckplantsoen zich verdacht ophield bij een woning. Omdat de agenten het niet vertrouwden wilden ze de knaap aanspreken echter die zette het bij het uitstappen van de dienders direct op een lopen. Enkele honderden meters verder werd hij ingehaald en aangehouden. De jongen voldeed volledig aan het signalement van een straatrover, die eerder deze week bij het Den Uylpad een beroving had gepleegd. In een jaszak werd een smartphone aangetroffen die geblokkeerd was. In het politiebureau bleek dat de jongen was weggelopen van een jeugdinrichting en dat hij hiervoor nog gezocht werd. Het slachtoffer van de beroving kwam naar het bureau en herkende de smartphone direct. Middels de persoonlijke code van de aangever werd het mobieltje ontgrendeld. De 16-jarige jongen wordt verdacht van diefstal met geweld en is in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *