Kort nieuws

Veiligheidsregio vergeet sirenes

NOVUM-De alarmsirenes zijn maandag in Flevoland niet afgegaan. Het elektronisch systeem dat waarschuwt wanneer het tijd is om de sirenes te laten klinken werkte niet. De meldkamer had het te druk en vergat hierdoor op de knop te drukken. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. Om de bewoners niet ongerust te maken heeft de politie de sirene niet later laten klinken. De eerstvolgende keer dat de oefensirenes weer afgaan is in december. In juli werkten de sirenes in Flevoland ook al niet. Toen lag de oorzaak bij een elektriciteitsstoring, waardoor de computer de gegevens niet naar de sirenes kon versturen.

Het luchtalarm is er om de bevolking te waarschuwen tegen gevaar. Ze gaan elke eerste maandag van de maand af om zo te testen of alle sirenes het doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *