Persberichten

Tientallen bekeuringen voor niet dragen autogordel

Agenten van basiseenheid Almere Stad West hebben maandag bij een verkeerscontrole tientallen bekeuringen uitgeschreven. Opvallend was dat ruim 20 automobilisten en passagiers geen autogordel droegen.

Bij een verkeerscontrole aan de Muziekwijk maandagochtend- en middag werden geheel onverwacht een 20-tal automobilisten en passagiers betrapt voor het niet dragen van de autogordel. De meest gebruikte reden is dat de betrokkenen ’voor dat kleine stukkie ’ het gevaar zo laag inschatten dat de gordel bewust niet wordt omgedaan. Jaarlijks vallen er tientallen gewonden met ernstig hoofd gezichtsletsel omdat ze bij een aanrijding tegen het dasboard, voorruit of zijkant van de auto slaan. De boete voor het niet dragen van de autogordel kost 100 euro (excl. 6 euro CJIB administratiekosten)

Bij de controle vielen twee bestuurders door de mand die niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het niet handfree bellen.

Bij diverse staande houdingen verspreid door de regio Flevoland werden tientallen bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting terwijl er sprake was van dichte tot zeer dichte mist. Ook overdag, als het zicht slecht is, bijvoorbeeld bij regen, mist, sneeuw of atmosferische omstandigheden, dienen automobilisten én (brom)fietsers hun dimlichten aan de voorzijde en normale verlichting aan de achterzijde te voeren.

Het gaat tenslotte niet alleen om je eigen maar ook andermans veiligheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *