Persberichten

Autodieven belanden in vangrail op A1

Een 38-jarige bestuurder en zijn 33-jarige bijrijdster, beide afkomstig uit Almere, zijn dinsdagmiddag 8 november rond 15.50 uur met een gestolen auto in de vangrail beland. De personenauto werd eerder door een motorrijder van de politie Flevoland op de A6 ter hoogte van Almere gespot tijdens een ANPR-verkeerscontrole. Uit het politiesysteem bleek dat het voertuig als gestolen te boek stond.

Nadat het Automatische NummerPlaat heRkenningsysteem een HIT aangaf bij het passeren van de bewuste auto, ging een motoragente direct achter de als gestolen geregistreerde auto aan. De bestuurder negeerde het stopteken en voerde de snelheid op. Hierop zette de motoragente de achtervolging in. Die ging met hoge snelheid vanaf de A6 richting de A1. Daar raakte, ter hoogte van Muiden, de gestolen auto door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Beide inzittenden konden hierop worden aangehouden. Een van hen is bij de aanrijding gewond geraakt en met licht letsel naar een ziekenhuis overgebracht. De andere autodief is naar een politiebureau vervoerd.

De verkeersanalisten van politie Flevoland onderzoeken het ongeval. Omdat de auto in de regio Amsterdam is gestolen, onderzoeken rechercheurs van politie Amsterdam-Amstelland de zaak van de gestolen auto. Door de aanrijding ontstond er aan het eind van de middag een lange file op de A1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *