Nieuws

Achtervolging eindigt tegen lichtmast

Een achtervolging van een personenauto is zondagnacht rond 0.45 uur geëindigd met een botsing tegen een lichtmast op een parkeerterrein aan de Veluwese Kant. De auto werd door meerdere politiewagens en het KLPD achtervolgd door verschillende straten, en over fiets en voetpaden in verschillende wijken. De bestuurder reed het doodlopende parkeerterrein van het Gouden Huis aan Palmpolstraat op en zag daarbij een lichtmast over het hoofd met een flinke klap tot gevolg. Ook een politieauto raakte licht beschadigd. De achtervolging begon toen rond 00:30 uur de meldkamer een melding kreeg dat agenten van het KLPD achter een verdachte auto aan zitten. De verdachte auto passeerde even daarvoor de collega’s van de KLPD, toen deze auto met gedoofde lichten bij het tankstation aan de Veluwedreef weg reed, richting Almere Stad. Ter controle werd een stopteken gegeven, maar die werd genegeerd. De verdachten, een 22-jarige man uit Almere, een man 23-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige vrouw uit Amsterdam zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Uit het lopende onderzoek is al gebleken dat er door de verdachten getankt is zonder betalen en ze gestolen kentekenplaten voerden.De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en alles op foto vastgelegd. De beschadigde auto’s zijn door een berger afgevoerd. Niemand raakte gewond bij de achtervolging.

Mensen die getuige zijn geweest van, of informatie hebben over deze achtervolging, of informatie hebben over wat zich net voor deze achtervolging heeft afgespeeld, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Almere, via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Achtervolging eindigt tegen lichtmast

  • weet iemand toevallig het kenteken?? want dit wort dus ook al 4 maanden met ons kenteken gedaan????

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *