Persberichten

‘Waanzinnige’ start vierde seizoen Bureau Flevoland

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland ervaart de start van het vierde seizoen als ‘waanzinnig!’. Met hulp van de kijkers heeft politie Flevoland nu al acht zaken weten op te lossen. Maar liefst 12 verdachten konden aan de hand van tips en goede informatie worden opgespoord en aangehouden.

Het opsporingsprogramma Bureau Flevoland dat iedere donderdag vanaf 17.45 uur wordt uitgezonden door rtv Omroep Flevoland, duurt negen minuten en heeft na drie seizoenen al heel wat mooie successen geboekt. Het vierde seizoen startte op 29 september en direct na de eerste uitzending, waarin een straatroof werd behandeld, kwam er harde informatie binnen. Het rechercheteam kreeg hierdoor zicht op een verdachte. Ook twee winkeldieven in een supermarkt in Almere Stad, die duidelijk herkenbaar in beeld werden gebracht, meldde zich daags na de uitzending. Opmerkelijker is de zaak van een tweetal winkeldieven in Almere Buiten. In deze diefstalzaak werden beelden van twee knapen aan het publiek getoond die direct herkend werden door hun eigen familie. Zij hebben zich gemeld op het politiebureau. In de zaak van drie verschillende zakkenrollerij konden, mede dankzij goede tips, vijf verdachten worden aangehouden. In Lelystad vielen een man en een vrouw door de mand toen op beveiligingsbeelden van een casino te zien was dat ze betrokken waren bij een diefstal. De uitzending met de beelden van de man en de vrouw leverde meerdere tips op waarbij de vrouw zichzelf aangaf en de identiteit van de man bekend is geworden. Dinsdagochtend meldde zich een aangeefster die haar opvallende fiets herkende die afgelopen donderdag in beeld werd gebracht bij een notoire fietsendief in Almere. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De fiets wordt na het afronden van deze zaak zo snel mogelijk teruggegeven aan de vrouw.

Angeline Driesprong, persvoorlichter politie Flevoland en aanjager van het programma:

“we zien dat steeds meer mensen ons herkennen op straat als we opnamen of reconstructies aan het maken zijn. Zeker met Klaas Wilting erbij. Waanzinnig goede start van dit vierde seizoen en met al deze hulp én dus een grotere pakkans, maken we het voor de criminelen in onze regio steeds moeilijker. Blijf kijken en help ons boeven te vangen”.

Elke zaak waarbij beelden van verdachten kunnen worden getoond, wordt overlegd met een officier van justitie. Pas nadat er toestemming is verleend worden de beelden in het programma opgenomen en uitgezonden. Beelden van personen die worden getoond in het opsporingsprogramma zijn mensen die ergens van worden verdacht. Hun zaak moet nog voor de rechter komen of door justitie worden getoetst voor vervolging. De politie houdt zich primair bezig met het opsporen van verdachten en het doen van onderzoek naar strafbare feiten.

Bureau Flevoland heeft een twitteraccount @BureauFlevoland en een eigen website www.bureauflevoland.nl . Ook via facebook Bureau Flevoland kunnen followers en vrienden alle ontwikkelingen in de Flevolandse opsporingszaken volgen. Tot juni 2012 staat het programma gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *