Nieuws

Woonboot brand volledig uit in Haven

Woensdagavond is in de Wittewerf ter hoogte van de Hangbrug een felle brand uitgebroken in een woonboot. Door een nog onbekende oorzaak ontstond de uitslaande brand op boot die langs de kant lag afgemeerd. Door de brand kwam de boot los van de kade waardoor het afdreef en de brand in eerste instantie lastig te blussen was. Op de boot waren verschillende gasflessen aanwezig waarvan er een aantal ontplofte wat in de wijde omgeving te horen was. Door de explosie kwamen brokstukken in tuinen van omwonende terecht en werden in allerijl andere boten weggehaald. De brandende boot kwam uiteindelijk onder een brug vast te zitten. De brandweer had het vuur toen snel onder controle.
De man leefde samen met twee honden en een kat op de woonboot. Eén van de honden heeft de explosie niet overleefd.
De 49-jarige bewoner van de woonboot is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht, maar het gaat naar omstandigheden weer goed met hem.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *