Persberichten

Inbreker (17) aangehouden

Maandagochtend rond 12.30 uur is een 17-jarige Almeerder in Almere Stad op heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een woning aan het M. Ruyshof in Almere Buiten. Een getuige zag de verdachte met nog drie andere jongens uit een woning komen en vermoedde een inbraak. Volgens een andere getuige stapte de 17-jarige Almeerder op de bus. Na een 112-alarm melding werd er een grote zoekactie op touw gezet, waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet. De andere drie verdachten werden, ondanks de grote zoekactie, niet meer aangetroffen. Het woninginbrakenteam heeft het onderzoek in behandeling en hoopt meer informatie te krijgen over de andere drie woninginbrekers.

De oplettende getuigen verklaarden dat de vier jongens uit de woning kwamen en wegrenden. Eén van hen stapte met een gevulde plastic boodschappentas op de bus. Na het binnenkomen van deze informatie werden in de zoekactie ook de omgeving van diverse bushaltes meegenomen. Agenten zagen op het Busplein een Connexxionbus arriveren, waar de verdachte in zat. Op het moment dat agenten de jongen aanspraken zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij opgepakt worden in de Stedenwijk. De plastic boodschappentas die hij bij zich droeg is in beslag genomen. Specialisten van Forensische Opsporing voeren een sporenonderzoek uit in de woning waar is ingebroken.

Het woninginbrakenteam Almere is op zoek naar getuigen van deze inbraak.

Uw tip

Mogelijk zijn er meer mensen die de wegrennende verdachte(n) hebben gezien. Heeft u meer informatie over deze woninginbraak en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op met het woninginbrakenteam Almere via 0900-8844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *