Persberichten

Eerste resultaten najaarsoffensief politie Flevoland bekend

Na zes dagen actief notoire boeteweigeraars en weigerachtige vonnis-ontvluchters in Almere en Lelystad met een persoonlijk huisbezoek van de politie verblijden, zijn de eerste voorlopige opbrengsten als volgt:

In totaal zijn negentien personen aangehouden waaronder een gezochte man die nog 300 dagen celstraf op zijn conto had staan. Er is voor 18.000 euro aan openstaande boetes en schadevergoedingen geïncasseerd. Eén persoon heeft 3.000 euro aan opgelegde boetes moeten betalen.Vier personenauto’s zijn inbeslaggenomen.

Veertien onherroepelijke, door de rechter opgelegde, vonnissen zijn betekend. Dit houdt in dat er een bevel tot betaling wordt opgelegd. Hierbij gaat het om forse boetes en schadevergoedingen.

De politieregio’s Gooi en Vechtstreek & Flevoland houden in de laatste maanden van dit jaar een najaarsoffensief executie. In de maanden oktober, november en december gaan dagelijks meerdere koppels medewerkers de straat op, om personen aan te houden die nog een gevangenisstraf hebben openstaan. Mensen die een boete hebben gekregen maar deze nog niet betaald hebben, kunnen ook bezoek aan huis verwachten.

Deze actie wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Dienst Vervoer & Ondersteuning van Justitie.

“We merken nu dat het als een lopend vuurtje door de regio gaat”, zegt Leo Harskamp, chef Bewaking & Transport. “Mensen vernemen via de media of op Twitter dat we langs de deuren komen. Het is een duidelijk signaal dat we afgeven en dat wordt opgepikt. Tot december gaan we door.”

Per dag worden er gemiddeld zeventig adressen bezocht.

Via twitter is het verloop van de actie te volgen: #langsdedeuren of @politieFlevo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *