Nieuws

Amber Alert: Baby uit Almere terecht [Update]

Zondagmiddag werden na het inzetten van AmberAlert, binnen drie uur, een 23-jarige man uit Almere en zijn zes maanden oude baby in een trein richting Rotterdam door NS personeel herkend. Gealarmeerde agenten van de spoorwegpolitie ontfermden zich over vader en kind. De vader is overgedragen aan de recherche van District Zuid van politie Flevoland. De baby werd in goede gezondheid met haar moeder herenigd.

De recherche van District Zuid startte zaterdagavond een onderzoek nadat de vader de zes maanden oude baby op zaterdagmiddag niet had teruggebracht bij haar moeder in Almere. Vader en moeder zijn uit elkaar maar hadden voor zaterdag afspraken gemaakt over de verzorging en de omgang van hun dochtertje. Toen er door de familie geen enkel contact kon worden gelegd met de vader alarmeerden de familie de recherche. Omdat Serena’s vader bij de laatste contacten op zaterdagmiddag met familie en vrienden signalen afgaf dat het mogelijk niet goed ging met hem, werden alle mogelijkheden in de opsporing ingezet.

 

Toen op zondagochtend nog geen zicht was op een mogelijke verblijfplaats van vader en dochter, werd overlegd met een officier van justitie. In het belang van het welzijn van de baby werd besloten AmberAlert in te zetten. Rond 15 uur werd het AmberAlert landelijk verzonden. Naast het AmberAlert zette politie Flevoland via twee Twisteraccounts eveneens het opsporingsbericht uit. Binnen een uur stroomden tientallen tips binnen. Meerdere tips

die binnenkwam bevatte concrete en goed bruikbare informatie die het rechercheteam direct op de route van de vader zette. Het onderzoeksteam ontdekte op basis van binnenstromende informatie dat de vader met zijn dochtertje de nacht in een hotel in de provincie Flevoland had doorgebracht. Aansluitend kwam er informatie binnen dat de vader met zijn dochtertje was gezien op een NS station en dat hij in een hotel was gesignaleerd in de provincie Utrecht.

 

Rond 17.45 uur herkenden NS personeel, naar aanleiding van het AmberAlert, vader en dochter in een trein richting Rotterdam. Gealarmeerde agenten van de spoorwegpolitie namen vader en dochter in goede gezondheid mee naar een politiebureau. Het onderzoek richt zich vandaag op wat er is gebeurd en waarom de vader zonder zijn ex-partner in kennis te stellen onderweg was naar Rotterdam. De man wordt verdacht van het onttrekken van een kind aan de ouderlijke macht. De baby is door een arts onderzocht en is in goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *