Persberichten

Verdachten woningoverval door nepagenten aangehouden

Op woensdag 7 september heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-West van de Rotterdamse politie een 41-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost en twee Rotterdammers van 34 en 35 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van een gewelddadige woningoverval in Almere waarbij twee van hen zich voordeden als politieagenten. De derde verdachte fungeerde vermoedelijk als chauffeur. Alle drie de verdachten zijn op 9 september in bewaring gegaan. De BR heeft de zaak opgepakt gezien de link naar de verdachten in deze regio.

Op donderdag 10 februari 2011 wordt er rond 17.30 uur aangebeld bij een woning in het appartementencomplex Silverline in de Hengelostraat in Almere. Het latere slachtoffer ziet door het ‘spionnetje’, twee mannen in politie-uniform voor de deur staan. De 52-jarige man doet open en wordt vervolgens overmeesterd. De mannen zeggen dat ze het gebouw drie weken hebben geobserveerd en dat de bewoners geld zouden hebben. Het slachtoffer wordt met geweld in bedwang gehouden en de woning wordt overhoop gehaald. Enige tijd later gaan de overvallers er vandoor met een Nederlands paspoort van de bewoner, een Apple iPhone en drie horloges: een zilverkleurige van het merk Cartier, een goudkleurige Citizen quartz en een Raymond Weil horloge met zwart leren bandje. De gestolen spullen zijn nog niet teruggevonden.

4 gedachten over “Verdachten woningoverval door nepagenten aangehouden

 • Let op wat je schrijft Arjen: de kop kan je ook zo uitleggen dat “de verdachten van de woningoverval zijn aangehouden door nepagenten”! LOL

  Beantwoorden
 • Arjen Peters

  Dat kan inderdaad,een titel moet uitnodigen om het artikel dus te lezen dus ik dacht, waarom niet:)

  Beantwoorden
  • Hahaha….je hebt helemaal gelijk. Ik vond hetgewoon grappig!

 • is toch schandalig of niet dan? bedoel hoe komen die lui aan die uniforms ?! die kan je nergens krijgen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *