Persberichten

Verdachten schietincident op politieauto aangehouden

De politie heeft woensdagochtend vroeg omstreeks 06.00 uur in Almere twee mannen in de leeftijd van 37 en 40 jaar in hun woning aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het beschieten van een politieauto van het KLPD op dinsdag 19 juli 2011 in Prinsenbeek.Vorige week zijn nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Op vrijdag 9 september is een 37-jarige man uit Breda aangehouden en op donderdag 8 september hield de politie Flevoland een 43-jarige man uit Almere aan.

Medewerkers van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) reden dinsdag 19 juli 2011 op de A16. Zij gaven de bestuurder van een Volkswagen Transporter een stopteken omdat het kenteken als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid richting Breda. Omstreeks 14.35 uur werd in Prinsenbeek vanuit de Transporter door de achterruit geschoten op de politieauto. De politieagenten en de auto waarin zij reden zijn niet geraakt. Er is door de agenten niet teruggeschoten vanwege een druk winkelcentrum waar het schietincident plaats vond. De bestelbus verdween daar uit het zicht.

De bestelbus is die dag omstreeks 15.00 uur in Breda aangetroffen en even later werd er een man aangehouden die, naar later bleek, niet betrokken was geweest bij het schietincident. In de bestelbus trof de politie o.a. 100 kg henneptoppen aan. In een kliko vlak bij de bus trof de politie een vuurwapen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *