Persberichten

Verdachten ruitincident A6 aangehouden en weer op vrije voeten

Een onderzoeksteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de politie Flevoland heeft vrijdag drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden op een auto op de A6 te hebben geschoten. De drie zijn zondag weer op vrije voeten gesteld. Vooralsnog worden ze alleen verdacht van betrokkenheid bij dit incident. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vrijdag 9 september, omstreeks 14.50 uur, kreeg de politie de melding van een kapotte zijruit van een personenauto op de A6 bij Almere. Het KLPD en de politie Flevoland gingen direct ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Daar ontvingen zij het bericht dat in de omgeving drie mannen met luchtdrukgeweren waren gezien. Aan de hand van de opgegeven signalementen werden enige tijd later in een park tussen de A6 en Almere inderdaad drie mannen aangehouden. Het betreft twee mannen uit Utrecht van 21 en 24 jaar oud en een 23 jarige man uit Houten. Bij de huiszoeking in de woning waar de mannen in Almere verbleven werden later twee luchtdrukgeweren aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten zondag 11 september op vrije voeten gesteld. Het KLPD en de politie Flevoland zetten het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vernieling van de autoruit voort.

Het KLPD en het Openbaar Ministerie stellen sinds het weekend van 7 augustus een onderzoek in naar incidenten met kapotte autoruiten op de snelwegen. Op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten heeft het KLPD en Openbaar Ministerie het onderzoeksteam zodanig uitgebreid dat zowel het onderzoek naar een oorzaak van het fenomeen van autoruitschades en het onderzoek naar een mogelijke schutter tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. Nieuwe gevallen van afwijkende autoruitschades worden uiterst serieus genomen. De politie stelt ter plaatse een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van de schade en zoekt direct op de grond en vanuit de lucht de omgeving af naar mogelijke sporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *