Persberichten

Eenvoudige verkeersovertreding eindigt in geweld tegen agenten

Donderdagochtend rond 08.15 uur werd een 57-jarige Almeerder aangehouden nadat hij bij een eenvoudige verkeersovertreding alle medewerking weigerde en zich met geweld tegen de agenten keerde.

De man kreeg in Almere Centrum een bekeuring voor het rijden zonder autogordel maar werd direct agressief tegen de agenten. Hij weigerde zijn rijbewijs te tonen en zijn identiteit kenbaar te maken. Toen hij opzettelijk weigerde zijn rijbewijs af te geven werd hij aangehouden. De Almeerder verzette zich tegen zijn arrestatie en moest uiteindelijk naar de grond gebracht worden om zijn verzet te staken. Een vrouw, die in het gezelschap was van de man, bemoeide zich met de aanhouding en hinderde de agenten. Zij moest aan de kant geduwd worden door één van de agenten zodat de arrestatie niet werd geblokkeerd. De bestuurder is ingesloten en zit vast. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake opzettelijk niet voldoen aan bevel of vordering en verzet bij arrestatie. Voor het niet dragen van de autogordel krijgt de man een bekeuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *