Persberichten

Dreigtweet blijkt grap te zijn

Zaterdagochtend zijn twee Almeerse jongens van 16 jaar aangehouden voor het plaatsen van een dreigtweet. In de tweet werd gesproken over een aanslag die in Flevoland zou plaatsvinden. Toen de informatie over deze dreigtweet bij de Almeerse recherche binnenkwam werd er direct actie ondernomen. De eerste verdachte werd zaterdagochtend rond 06.30 uur in zijn woning aangehouden. Omdat hij verklaarde dat zijn telefoon bij een ander in gebruik was werd later die ochtend ook de tweede verdachte aangehouden. De telefoon waar de dreigtweet mee werd gemaakt werd in beslag genomen. Al gauw bleek na onderzoek dat het om een zeer misplaatste grap ging. Rond 15.00 uur zijn daarom de jongens naar huis gestuurd. Recherche Almere maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat er met de in beslag genomen telefoon gaat gebeuren. Tot die tijd blijft het in bewaring op het politiebureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *