Persberichten

Computerdief filmt zichzelf met webcam

De recherche van Almere Stad Oost heeft met digitale hulp van een gestolen computer deze kunnen opsporen en in beslag genomen. De speciale beveiligingssoftware bracht de speurders eenvoudig naar het bewuste adres waar de computer door onbevoegden was aangezet. Het onderzoek is nog in volle gang.

Op 5 mei werden uit een pand in Waterwijk enkele computers gestolen. Deze waren echter uitgerust met speciale beveiligingssoftware die na de diefstal werd geactiveerd. Zo gebeurde het dat de rechtmatige eigenaar vanuit de ontvreemde computer niet alleen beelden van de mogelijke dief of heler ontving, maar ook allerlei belangrijke info die de recherche feilloos naar een woning in de Muziekwijk leidde. Daar werd de computer aangetroffen en in beslag genomen. In deze zaak wordt een 35-jarige Almeerder gehoord als verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *