Persberichten

Agente bedreigd op weg naar huis

Een agente van politie Flevoland is maandagmiddag op weg naar huis bedreigd. De bedreiging vond plaats na een verkeersmanoeuvre waarna de agente in haar auto door een man en een vrouw werd afgesneden, hinderlijk achtergevolgd en in Almere Haven werd klem gereden. De politievrouw werd vervolgens bedreigd met de dood. Maandagavond is in Almere een 31-jarige man aangehouden als verdachte in deze zaak. Hij is ingesloten en zit vast.
De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 18.00 uur reed de politievrouw na haar dienst naar huis. Op de Cinemadreef werd de vrouw door een andere auto afgesneden met daarin een vrouw en een man. Bij het Oor zag de agente dat de inzittende van deze wilde gebaren aan het maken waren naar haar en werd ze hinderlijk achtervolgd. Bij de Noorderdreef moest de agente stoppen voor een verkeerslicht maar werd klem gereden door het stel. Er volgde diverse bedreiging tegen de vrouw die zich vervolgens legitimeerde als politiefunctionaris. De man gaf vervolgens aan dat hij juist om die reden de agente naar het leven stond. Na de bedreiging reden de man en de vrouw weg. Via de regionale meldkamer werden andere eenheden gealarmeerd om naar de bewuste auto uit te kijken. Na overleg met een officier van justitie werd een 31-jarige man in Almere in een woning in Almere Haven aangehouden. De man is geen onbekende van de politie.
Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *