Persberichten

Agressieve man in bus aangehouden na bedreiging

Een 23-jarige man uit Almere is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in een Connexxionbus in de omgeving van de Regenboogbuurt. Tijdens de rit van Almere Haven naar Almere Buiten zag de buschauffeur dat een passgier een noodhamer uit een houder had gepakt. De man sloeg tijdens de rit met de noodhamer tegen de ruiten van de bus en schreeuwde tegen een van de andere passagiers. Een medepassagier greep op dat moment in. De buschauffeur stopte zijn bus bij halte Regeboogbuurt Noord, waarna hij samen met de passagier de agressieve man overmeesterde. Tijdens de worsteling uitte de amokmaker diverse bedreigingen naar de buschauffeur. Politieagenten die ter plaatse kwamen na de noodmelding uit de bus, hebben de verdachte aangehouden voor bedreiging en overgebracht naar het politiebureau. In de bus bleek dat er ondanks het harde slaan op de ruiten niets kapot was gegaan. De verdachte, die een bekende is van de politie, is in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *