Persberichten

Recherche spoort weer twee gestolen Blackberry’s op

De recherche van Almere Buiten heeft dinsdag en woensdag twee onlangs gestolen Blackberry’s opgespoord. In het rechercheonderzoek zijn twee Almeerse verdachten aangehouden (15 en 18 jaar) die respectievelijk verdacht worden van straatroof en heling.
Beide verdachten zijn ingesloten en zitten vast.

Op verzoek van Flevolandse rechercheurs werd dinsdagmiddag in Apeldoorn een 18-jarige Almeerder aangehouden in een jeugdinrichting. De 18-jarige jongen was in het bezit van een  Blackberry die recentelijk in Almere bij een straatroof was gestolen. Woensdagochtend is in een woning in de Bloemenbuurt een 15-jarige jongen aangehouden. Hij was eveneens in het bezit van een Blackberry die in Almere was gestolen. Het rechercheonderzoek richt zich op de straatroof en heling en de rol die de verdachten daarbij hebben gehad. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ben jij net zo smart als je phone? District Zuid van politie Flevoland is een campagne gestart onder Almeerse jongeren om straatroof van Blackberry’s en iPhones tegen te gaan. De speciaal aangemaakte sites met preventietips op Facebook, Hyves en Twitter worden druk bezocht door scholieren van het voortgezet onderwijs. Het is in het bijzonder deze doelgroep die zowel slachtoffers als daders telt. Het primaire doel is veilig smartphone-gebruik en informeren over protectie-apps.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *