Nieuws

Kinderen opgehaald bij Flevoziekenhuis voor Dreamnight in Artis

Vrijdagavond heeft de jaarlijkse Dreamnight in Artis weer plaatsgevonden. Vanaf verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland werden kinderen met speciaal vervoer naar de dierentuin gebracht voor een gezellige avond.
Vanaf het Flevoziekenhuis vertrokken verschillende hulpverleningsvoertuigen zoals brandweerwagens, politieauto’s en ambulances. Ze vervoerden de kinderen in colonnes onder begeleiding van zwaailichten en sirenes richting Amsterdam en weer terug. Voertuigen uit Almere, het Gooi e Utrecht reden mee in de stoet. Het is voor de twaalfde keer dat de speciale feestavond wordt georganiseerd in dierenpark Artis. De avond is bedoeld voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familie. Het blijft voor sommige mensen altijd even schrikken als ze de stoet zien aankomen.
In februari van dit jaar leek Dreamnight niet door te gaan, omdat de hulpdiensten niet meer mee wilden doen nadat er klachten waren geweest over geluidsoverlast. De gemeente Amsterdam had toen een brief naar de organisatie gestuurd. Uiteindelijk bleek dat het niet de bedoeling was van de gemeente dat de hulpdiensten niet meer mee zouden doen en kon het feest toch doorgaan. Rond 22.00 kwam het gezelschap weer terug in Almere en keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *