Persberichten

Inbreker op heterdaad aangehouden

Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een inbreker op heterdaad aangehouden in de Muziekwijk.

Rond 00:00 uur ontving de meldkamer een melding van een oplettende buurtbewoner. In de omgeving van de Saxofoonweg en de Schalmeistraat zag deze getuige een verdacht manspersoon over de tuinschutting van een woning klimmen. De getuige aarzelde geen minuut en belde terstond met de alarmlijn: 1-1-2.

De gealarmeerde dienders gingen met gezwinde spoed op de melding af en troffen de verdachte aan die het inmiddels op een rennen had gezet. Na een korte achtervolging door een aantal van de vele lommerrijke stegen die de Muziekwijk rijk is, kon de persoon worden aangehouden.

Op de man troffen de agenten een uitgebreid arsenaal inbrekerswerktuig aan. De 42-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon niet duiden wat hij op dat tijdstip in de buurt voornemens was uit te voeren. Het gereedschap is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten op het hoofdbureau der politie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *