Nieuws

Groot ongeval op de A6

 

Aan het begin van de avond is op de A6 richting Lelystad, ter hoogte van de afslag Buitenring (Almere) een ernstig ongeluk gebeurd. Bij het ongeval zijn 3 voertuigen betrokken geraakt. Hierbij ging het om 1 voertuig met 5 personen, 1 voertuig met 2 personen en een busje met 1 persoon. De brandweer is met 3 wagens bij het ongeval geweest, ook is er een traumaheli geweest om assistentie te verlenen. Er zijn bij het ongeval 8 gewonden gevallen waarvan 5 zijn afgevoerd naar een ziekenhuis (3 naar Amsterdam, 2 naar Lelystad). Over de aart van de verwondingen is niets bekend gemaakt. Bij het ongeval zijn ook kinderen betrokken geraakt, of deze onder de gewonden vielen is niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De weg is in de richting van Lelystad enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeer, hierdoor ontstond een file van 9km. Verkeer werd omgeleid via de A28 en de A7. Het verkeer op de A6 zelf moest via de op en afrit van de snelweg rijden.

 

 

 

Hieronder staat een live verslag van de avond, het zou dus kunnen zijn dat de info al is achterhaalt door bovenstaande bericht!

Het ongeval is gebeurd rond 18:46 uur

{begin 24-06-2011 19:40} Op dit moment is op de A6 richting Lelystad ter hoogte van Afslag Buitenring een ernstig ongeval gebeurd. Bij het ongeval zijn voor zover nu bekend 2 gewonden gevallen. Er zijn volgens ooggetuigen 4brandweervoertuigen, 6 ambulances en een traumaheli ter plaatsen.

 

{update 19:43}

Ongeval op de #A6: 8 gewonden. 1 Voertuig met 5 personen, 1 met 2 personen en 1 busje met 1 persoon. Traumaheli is ter plaatse.

 

{update 19:48}

De hulpdiensen verzoeken iedereen om te rijden via de A1, A28 en de N50 !! #ongeval #A6

 

{update 19:49

Bij het ongeval zijn een aantal kinderen betrokken, Hierover wordt later meer bekend gemaakt.

De gewonden worden overgebracht naar ziekenhuizen in Lelystad en Amsterdam, aldus de voorlichter van de brandweer.

 

{update 19:54}

De brandweer keert weer huiswaarts, ook de traumaheli is vertrokken. De brandweer complimenteert alle ooggetuigen die hebben geholpen in de eerste minuten na het ongeval.

 

{update 19:57}

Op dit moment worden nog 3 slachtoffers behandelt op de plaats van het ongeval. Er zijn 2 personen naar het ziekenhuis in Lelystad gebracht, de andere 3 zijn naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Over de aart van de verwondingen is nog niets bekend gemaakt.

 

{update 20:05}

De brandweer benadruk nogmaals dat het aantal slachtoffers 8 personen zijn, waarvan er op dit moment al 5 naar het ziekenhuis zijn gebracht. Dit na aanleiding van verkeerde berichtgeving op twitter.

 

{update 20:08}

De Brandweer heeft na diverse vragen aangegeven dat ze met 2x Tankautospuit, 1 x Hulpverleningsvoertuig ter plaatse zijn geweest, meer info over de voertuigen vind je –hier–

 

{update 20:25}

De Hulpdiensten zijn klaar bij het ongeval, de politie doet nu onderzoek naar het toedracht van het ongeval.

 

{update 20:28}

De persvoorlichter van de brandweer zet nog even de feiten op een rijtje:

“Melding kwam rond 18.45 uur binnen. In totaal 8 gewonden, waarvan 5 naar ziekenhuizen overgebracht.”

“Er zijn zes ambulances ter plaatse geweest, 1 traumaheli ter assistentie, 2 Tankautospuiten en 1 Hulpverleningsvoertuig BRW. Politie onderzoekt de toedracht.”

 

{update 20:33}

De weg wordt op dit moment opgeruimd en geïnspecteerd, hoelang het nog duurt voor de weg weer wordt vrijgegeven is niet bekend. Directe info via twitter: @ANWBverkeer

 

{update 20:39}

Volgens diverse website`s staat er op dit moment tussen de 4 en 9 km file op de A6.

De hulpdiensten zijn nu klaar met het ongeval en eindigen de live berichtgeving.

 

 

© Jaap Temming
©MCVerhoef
©MCVerhoef

 

2 gedachten over “Groot ongeval op de A6

 • Jasper Aarts

  Hi Sander,
  Let even op je spelling. Vooral de D’s en T’s worden nog wel eens verkeerd gebruikt.
  Bijv.: Aan het begin van de avond is… …een ernstig ongeluk gebeurt. = gebeurd. (Voltooid verleden tijd)
  Succes!

  Gr, @jasperge

  Beantwoorden
 • Volgens mij zet je een naam met hoofdletters Jasperge

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *