Nieuws

Blikseminslag in woning[video]

Door blikseminslag is vanmiddag rond kwart over twee een kleine brand ontstaan in een woning aan de Isadora Duncanweg. De bliksem sloeg in de nok van het huis in. Het huis liep lichte schade op. Niemand raakte gewond. Toen de brandweer arriveerde was het vuur al uit, maar zijn ter controle nog wel even naar binnen geweest.
                                                                                                       

2 gedachten over “Blikseminslag in woning[video]

  • Wat een knal was dat. Het was bij de buren direct naast ons. We zijn ons echt helemaal lam geschrokken. De bliksem is mogelijk in de pijp die op dak staat ingeslagen. Volgens ooggetuigen zat daar op dat moment een vogel op. Binnen heeft de bliksem een aantal stopcontacten volledig stukgeslagen. De meterkast beneden was bijna gespleten. Een monteur van de NUON die later langskwam ter controle heeft de volledige stroomvoorziening in huis afgekeurd. Er zal dus door het hele huis opnieuw stroom aangelegd moeten worden. De motor van de afzuiging, die op zolder stond, is dusdanig uit elkaar geklapt dat de splinters in een deur gespietst zaten. De buren kunnen van geluk spreken dat zij op dat moment niet op zolder aanwezig waren.
    Bij ons was op dat moment alleen de aardlek eruit geslagen. Kwestie van de schakelaar weer aanzetten en we hadden weer stroom. Nu zijn we alle apparatuur aan het controleren op schade.
    Ik ben en was niet bang voor onweer maar ik zal er voorlopig ook niet blij mee zijn.

    Beantwoorden
    • Ik woon er tegen over (tuin kant) Ik stond naar buiten te kijken en keek recht in de flits. Zag ook gelijk dat deze was ingeslagen. Heb direct 112 gebeld dit kan nooit voor niets zijn dacht ik. Zag iig rook dus dan kan nooit goed wezen. Gelukkig om te lezen dan het er verder geen gewonden zijn. Ook hier zat de schrik er even goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *