Persberichten

Aanhouding na belediging buschauffeur

Woensdagmiddag is een 18-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij in Almere Poort een buschauffeur had beledigd en controleurs van Connexxion had bespuugd. De verdachte werd door het Connexxionpersoneel aangehouden waarbij hij één van de controleurs krabde. Gealarmeerde agenten hebben de verdachten overgenomen en overgebracht naar een politiebureau. De buschauffeur en de beledigde controleurs hebben aangifte gedaan.

Rond 15.10 uur werd de 18-jarige passagier nabij het Homeruskwartier betrapt op het feit dat hij niet had ingecheckt. Hij werd hierop aangesproken maar weigerde elke vorm van medewerking. De man gedroeg zich agressief en moest de bus verlaten. Op het moment dat hij de bus verliet schold hij de buschauffeur uit en bespuugde hij de controleurs waarna hij het op een rennen zette. Na een korte achtervolging werd de amokmaker aangehouden.
De verdachte was zo agressief dat hij door drie Connexxionmedewerkers in bedwang gehouden moest worden tot de politie arriveerde. Bij de worsteling raakte een van de controleurs lichtgewond. In het politiebureau bleek dat de man nog gesignaleerd stond voor een openstaand vonnis zijnde € 300, – . Een familielid heeft de boete in het politiebureau betaald. Na verhoor, onderzoek en opmaken proces-verbaal is de man heengezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *