Persberichten

16-jarige autodief na achtervolging aangehouden

In de nacht van woensdag op donderdag is een 16-jarige knaap uit Almere na een korte achtervolging aangehouden nadat hij werd betrapt in een gestolen auto. De achtervolging eindige toen de autodief tegen de pui van een snackbar aan het Taxiplein reed en er te voet vandoor ging. Na een achtervolging te voet werd de verdachte bij de Spoordreef aangehouden. De auto bleek bij een woninginbraak te zijn ontvreemd.
Surveillerende agenten zagen ’s nachts een auto rijden zonder verlichting. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven ging deze er vandoor. Vanaf de Cinemadreef reed de auto met hoge snelheid naar het Taxiplein waar de auto tegen de gevel van de Febo tot stilstand kwam. De bestuurder ging er te voet vandoor met twee agenten in zijn kielzog. Ter hoogte van de Spoordreef werd de knaap aangehouden en in de boeien gezet. De auto bleek eerder deze week te zijn gestolen bij een woninginbraak in Almere. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De auto en de gevel van het pand raakten beschadig. De recherche van district Zuid heeft de autodiefstal en de woninginbraak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *