Nieuws

Automobilist rijdt in op motoragent

Kruidenwijk –  Zaterdagavond is een motoragent van basiseenheid Almere Stad West gewond geraakt nadat een agressieve bestuurder bij een controle op de politieman inreed. Hij werd enkele meters meegesleurd en liep hierbij enkele kneuzingen op. De verdachte vluchtte te voet maar kon in de omgeving door te hulp geschoten agenten worden aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.


Een motoragent zag rond 19.25 uur op de Distelweg een bij de politie bekende Almeerder rijden. De bestuurder, die met grote regelmaat gesignaleerd staat voor openstaande boetes of hechtenis kreeg een stopteken waarna een controle volgde. De 59-jarige Almeerder die ook bekend staat als geweldpleger, reageerde agressief naar de motoragent en weigerde mee te werken aan de controle. Plotseling reed de man achteruit om vervolgens vol gas op de motordiender in te rijden. De agent werd geraakt en op de motorkap geslingerd en enkele meters meegesleurd. Het voertuig eindigde in de bosjes waar de verdachte er uit sprong. De motoragent wist de agressieve man pepperspray in het gezicht te spuiten maar deze vluchtte de Kruidenwijk in. Meerdere politie-eenheden assisteerden de motoragent waarna in de omgeving van de Mosweg de verdachte werd ontdekt en aangehouden. De man is ingesloten voor poging doodslag en zware mishandeling en zit vast.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *